Olej Kokosowy

Olej Kokosowy – informacje

Olej kokosowy (masło kokosowe, tłuszcz kokosowy) – olej otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry – twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos Nucifera). Spotykany najczęściej jako rafinowany, odkwaszany i wybielany. W postaci płynnej jest lekko żółty. W temperaturze poniżej 25°C przybiera wygląd przypominający ścięty, biały tłuszcz (stąd nazwany także masłem kokosowym).

 

Bardzo rzadko występuje w sprzedaży jako olej tłoczony na zimno, który pozostawiony jest jako naturalny, z typowym, kokosowym zapachem. Rafinowana wersja jest prawie bezzapachowa.

Typy oleju kokosowego dostępne w naszej ofercie

Bogata Oferta Olejów Kokosowych

Olej Kokosowy ma wiele zastosowań

Olej Kokosowy Najwyższej Jakości

Sprzedajemy Olej Kokosowy hurtowo

Zastosowania oleju lnianego

W przemyśle spożywczym: do smażenia, wyrobu ciast, produkcji czekolady i margaryny.

W przemyśle chemicznym: m.in. do wyrobu świec, apretury włókienniczej, otrzymywania alkoholi i kwasów tłuszczowych.

W przemyśle kosmetycznym: jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze, przeznaczony również dla dojrzałej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy neurodermitis. Stosowany w preparatach do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Olej kokosowy ma działanie „chłodzące” i uspokajające.

Eliot

Twój Partner w Olejowym Świecie

Telefon: +48 61 28 57 899

olej@olej.biz.pl

Fax: +48 61 28 57 258

firmaeliot@op.pl

Magazyn
ul. Trzecka 11,
Gowarzewo 63-004